Specific & Emergency Aid

Een trein die ontspoort, een aanslag of een vliegtuigongeluk. Je moet er niet aan denken. Maar als het je overkomt, dan wens je op dat moment dat er iemand voor je klaar staat.                                                                                                      
De
 Rode Kruis-vrijwilligers die lid zijn van een noodhulpteam komen onmiddellijk in actie bij een ramp, ongeluk of aanslag. Met zwaailicht en sirene gaan ze naar de plek des onheils en helpen daar lichtgewonde slachtoffers. Zo ondersteunen ze de overige hulpdiensten zoals ambulances, politie en brandweer. Dit gebeurd in 192 landen.                                                                                                                                
Noodhulp wordt ingezet wanneer er een acute nood zal ontstaan in een van deze landen. Je moet hier bijvoorbeeld denken aan een natuurramp, zoals een tsunami of orkaan die verwoestend is geweest in dat land. Het is belangrijk om te weten dat noodhulp gericht is op het helpen van een land op de korte termijn.                                                                                                                                                   
Specific Clothing ondersteunt dit door 5% van de stedencollectie te doneren aan het Rode Kruis. Iedereen heeft recht op deze hulp en doormiddel van deze actie helpt Specific-Clothing en zijn klanten de landen waar minder geld is voor deze Noodhulp. 

Een trein die ontspoort, een aanslag of een vliegtuigongeluk. Je moet er niet aan denken. Maar als het je overkomt, dan wens je op dat moment dat er iemand voor je klaar staat


Backprints City Collection

Specific-Clothing lanceert elke 3 maanden een nieuwe backprint. Deze backprints staan in het teken van de landen waar op dit moment behoefte is aan noodhulp. Het is een prachtige kledinglijn met verschillende uniseks kleuren. Deze collectie weerspiegelt de visionaire geest van het merk met betrekking tot de landen waar op dit moment noodhulp gewenst wordt. Er is een grote verscheidenheid aan dessins en innovatieve kleuren.                                                                                                                                                                                   
Bij aankoop van een Backprint zal 5% van het aankoop bedrag gedoneerd worden aan het goede doel. Dit zal gedoneerd worden aan het rode kruis.

Eerste Backprint - Amsterdam

Amsterdam is nummer 1 op de lijst van de backprints in onze stedencollectie. We hebben gekozen voor Amsterdam omdat Specific-Clothing hier is opgericht. Daarnaast beseft Specific-Clothing vanuit hier dat er hulp geboden moet worden aan deze landen. Iedereen heeft recht op een goed en eerlijk leven en ook hier vanuit Nederland ( Amsterdam ) wilt Specific-Clothing daar graag bij helpen.

Amsterdam Backprint 

45 days, 0:01:12

MIS HET NIET!